Knipförbild....

Postat av Maria

Ja, jag har missat att knipa i veckan.... och nu när jag står här (ja, jag står och skriver) och ska hitta inspiration till ny intressant textmassa till inkobloggen så kniper jag mellan varven. Det är bara att erkänna att det är svårt att komma ihåg själv. Den självdisciplinen saknar jag. Så jag får krypa till korset och erkänna, appen har liksom försvunnit i mängden av tankar och göromål i veckan. 

Nu är det en bit in i månaden som betyder massor för mig. De som finns runt mig fyller år och det är en fröjd att se att de får uppleva livet olika skepnader. Jag är så tacksam att jag får vara med och försöker mitt bästa för att vara en förebild. I den tanken ska jag visa livet så som det är med tiden som passerat och vad som ligger framför i glädje, lycka, sorg och alla andra faser som livet består utav. Kramas jag, så kramas andra, tackar jag för maten, gör de runt mig lika. Det är ett faktum och det behöver inte handla om kramar eller tacka, testa med det du uppskattar.

Att vara en förebild utifrån min egen erfarenhet så är det en möjlighet att påverka en tanke och ge förslag till vad personen vill åstadkomma. Det har gett mig insikten att lyssna är guld värd och välja rätt ord. Det en skön känsla att få vara en medmänniska, mentor eller vad som nu kan passa som benämning på de som man är förebild för. Ett av mina mål har varit att prata om vi alla har lika värde oavsett kön, hudfärg eller bakgrund. Sen brukar jag ta till - det finns en anledning till varför vi har två öron och en mun. 

Och min självinsikt är den lite upp och ner, vissa timmar ser jag mig och andra inte då jag är uppe i det blå. Det som jag kommit framtill är iallafall att åren har gett mig både insikt och drömmar :o) 

Så ska jag knipa och ringa ett barn :o)

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar