8 mars - KVINNODAGEN

Postat av Maria

Dagen då vi uppmärksammar alla kvinnor!

 VÅREN X 2  

Kvinnor tycker jag ska vara fokus varje dag, men det behövs en dag då det går såååå långsamt med att få till jämställdheten i vårt land. Det är vad vi hört idag på olika nyhets-siter, under dagen. Att inte går snabbare i dagens samhälle. Det är inte mycket som ska till egentligen, men att våga ta ett politiskt beslut och bli impopulär är kanske en grund till att inte att det inte än har blivit en förändring. Vi måste kunna förändra vår bild av hur ett kön ska sätta gränser, det är inte vad vi ska lära våra barn. Alla ska ha samma möjligheter till att få uppskattning, bli bedömd på kunskaper och erfarenheter. Om vi börjar med att säga det många gånger så kanske kanske blir det ändring :o)

I vårt företag har vi bestämt att vi ska vara 50/50 i företaget, punkt. 
Det är viktigt att sätta sig ner och fundera på vad vi som företag kan göra och det är en viktig del i vårt tänk, bara ett tips!

I mina olika roller har jag många gånger stöt på de som inte vågar, inte vågar ta ett steg mot en jämställd företagskultur. Att bara ta upp en diskussion om att det ska införas en regel mot våra svenska börsnoterade företag där kvinnor ska in med en viss % är en verkligen diskussion som får alla att reagera. Det är många olika aspekter som kommer in såklart, jag vill också bygga ett företag på kunskap och erfarenhet. Tänk om vi bara kunde ha fokus på att göra en förändring i % skulle det bli en förändring på många plan. Företagen skulle inte gå med förslut i alla med tanke på de resultat som finns att läsa sig till . Börsnoterade bolag som har 50/50 i styrelsen lyckas bättre.

 Jag kallar mig - kvinna av idag och lär mina efterkommande att vi alla har lika värde.

Ha en finfin dag, 

Maria

 

0 kommentarer

Lämna en kommentar