Ångerrätt och retur

Du har rätt att häva ditt köp om den vara du har köpt av oss inte uppfyller dina förväntningar. Ingen affär är avslutad förrän du har mottagit och godkänt din vara. Du ska vara helt nöjd, annars får du pengarna tillbaka. Är du inte nöjd har du 14 dagars ångerrätt från den dag du mottog din vara. 

Varan måste, för godkänd retur, skickas tillbaka i oförändrat skick och ska returneras i sin originalförpackning tillsammans med samtliga tillhörande manualer och delar. Returen ska göras i samma transportemballage som den kom i eller i likvärdigt sådant. Då du utnyttjar din ångerrätt enligt ovan erhåller du, vid godkänd retur, återbetalning (exklusive erlagd kostnad för returporto) från oss inom 30 dagar från vårt mottagande av varan.

BYTESRÄTT

Du har som kund rätt att byta din vara mot en likvärdig sådan inom 14 dagar efter mottagande av varan (bytesrätt gäller ej reavaror). Varan måste, för godkänt byte, skickas tillbaka i oförändrat skick och ska returneras i sin originalförpackning tillsammans med samtliga tillhörande manualer och delar. Returen ska göras i samma transportemballage som den kom i eller i likvärdigt sådant. Vi står vid byte av vara för kostnaden för returfrakten. 

REKLAMATION

I överensstämmelse med konsumentköplagens erbjuder vi 3 års reklamationsrätt. Därmed kan du klaga över fel på varan i upp till 3 år efter köpet. Inom de första 6 månaderna är du täckt av en så kallad antaganderegel, vilket betyder att fel och brister som uppstått inom denna period kan antas ha funnits vid inköpstidspunkten och du är därför berättigad till byte. 

Efter de första 6 månaderna övergår ansvaret för bevisning, att felet existerade vid köptidspunkten, till dig som köpare. Förutsättning för byte, är att felet inte beror på fel användning av produkten. Om du vill reklamera en brist, ska det göras inom rimlig tid från att bristen upptäckts.

Är reklamationen berättigad, återbetalar vi dina fraktkostnader. Produkten ska alltid skickas tillbaka i lämpligt emballage och kom ihåg att få ett kvitto för paketet, så att vi kan återbetala dina fraktkostnader. 

RETURANSVAR

Vid utnyttjande av din ånger-, reklamations-, eller bytesrätt ansvarar du för returnerad vara under returtransport och du är därmed ersättningsskyldig gentemot oss för vara som du returnerar, för det fall varan skulle skadas eller komma bort under returen. Då du har ansvar för returvaran till dess att den når vårt lager, rekommenderar vi att du noterar paketets försändelsenummer.

 

RETURADRESS

IButiken/Harsanna AB

Lagunavägen 36, 21853 Klagshamn